Slogan Foto
Goedemorgen
Schoolroute in de les

Schoolroute.nl sluit perfect aan op de onderwijsmethode Totally Traffic (module 1 school - thuis route) van het voortgezet onderwijs, maar ook op de onderwijsmethoden van het basisonderwijs.

Meer informatie over Totally Traffic.

 

Deelnemen aan schoolroute.nl?

Heeft jouw school nog geen inlogcode? Klik op jouw provincie om contact op te nemen met  je contactpersoon. Geef de naam van de school en gemeente door en dan ontvang je een e-mail met de inloggegevens.

Provincie Limburg

Provincie Zuid-Holland

Provincie Zeeland

Staat jouw provincie er niet bij en wil je proberen of ook deelnemen aan het project? Informeer naar de mogelijkheden bij Wendy Schins, Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) via wendy.schins@rovl.nl

 

Door schoolroute.nl te gebruiken "maak ook jij van de nul een punt".

www.maakvandenuleenpunt.nl

Hoe werkt Schoolroute.nl

Met schoolroute.nl kunnen leerlingen heel makkelijk hun eigen school - thuis route in kaart brengen.Tevens kunnen ze aangeven welke situaties zij gevaarlijk vinden.

De persoonlijke route wordt in deze site ingetekend (met behulp van 'Google Maps') en de gevaarlijke punten kunnen worden aangegeven. De school krijgt inzicht in deze gegevens. De docent kan de verkeersles baseren op de echte routes en gevaarlijke punten van leerlingen.

De gemeente krijgt inzicht in alle school - thuis routes en de gevaarlijke punten binnen haar gemeente. Zij kunnen deze informatie gebruiken. Dit kan helpen de verkeersveiligheid te verbeteren.

Gevaarlijke punten in beeld

Na het in kaart brengen van de school-thuis routes worden door de leerling de gevaarlijke punten gemarkeerd en toegelicht.

De gevaarlijke punten kunnen vervolgens besproken worden met de leerlingen in de klas.

Telefoongebruik onderweg niet stimuleren: dus geen App meer...

Hoewel de App uitsluitend aan het begin en het eind van de route een rol speelde heeft ROVL (initiator en eigenaar van Schoolroute.nl) besloten het gebruik van de App niet verder te stimuleren.

Ook scholen willen dat de leerlingen op een verantwoorde manier deelnemen aan het verkeer. Uit onze metingen bleek dat de meeste scholen leerlingen al de eigen route 'handmatig' lieten invoeren VIA DE WEBSITE.

De leerlingen kunnen dus gewoon doorgaan met het gebruik van de SCHOOLROUTE WEBSITE. Ze kunnen 'handmatig' de persoonlijke route intekenen op de kaart en vervolgens de gevaarlijke punten markeren, toelichten et cetera.

Zo kunnen alle voordelen van het Schoolroute systeem gewoon gebruikt blijven worden in de les.

februari 2019

Schoolroute.nl is een initiatief van ROVL in samenwerking met de gemeenten Roermond, Leudal en Echt-Susteren.

© 2024 ROVL Schoolroute.nl - BIC Multimedia